Ubytování

Ivana1 · recenze ubytování

Perigiali Beach

7 recenzí Lefkada » Jih » Nidri - Perighiali Penzion
Ivana1 Ivana / 939x
Na RN od 07.10.04 · 16 let
Naposledy 08.09.21/09:20 · před týdnem Zobrazit profil
WiFiExim tour29.08.21
Starší, ale celkem dobře udržovaný penzion v krásné, klidné zahradě. Pokoje velmi malé, s nedostatkem ploch na odkládání a uložení věcí. Funkci skříně zastávala tyč s ramínky nad skříňkou se šuplíky (viz foto), takže v případě delších visících věcí už se na horní plochu skříňky nedalo nic odložit. Extrémně malá koupelna (asi nejmenší, jakou jsme kdy vůbec v Řecku měli) s tradičním řeckým problémem tj. vodou na podlaze, v naší koupelně opravdu hodně vody, protože odtoková díra na podlaze byla viditelně v nejvyšším bodě podlahy. Nicméně pokoje a celý penzion byly čisté, úklid probíhal pečlivě a pravidelně a měli jsme i pocit, že celý penzion zřejmě prošel před nedávnem nějakou základní rekonstrukcí či aspoň mírnou obměnou vybavení. Klimatizace i lednička fungovaly dobře, TV jsme nezkoušeli. V balkonových dveřích byly sítě proti hmyzu, což považuji za plus, nicméně balkon byl malý s naprostou absencí soukromí, sedět a povídat si tam se příliš nedalo. WIFI signál na pokojích dost špatný, na zahradě a v taverně u moře o něco lepší, několik dní však nešla WIFI vůbec v celém areálu.

Co se týká polohy penzionu a jeho okolí, tak výhodou je prostorná, hezká zahrada s dostatkem lehátek, slunečníků a kdysi snad i s množstvím přírodního stínu v podobě olivovníků a dalších stromů. Bohužel olivovníky tam jsou již evidentně staré, prosychající, z některých už zbývaly jen polosuchá torza, takže přírodních zdrojů stínu tam rok od roku ubývá a nové stromy v zahradě nikdo nevysazuje, což je škoda. I tak je ale zahrada velice příjemná k odpočinku, za našeho pobytu tam bylo minimum lidí, naprostý klid a vzhledem k tomu, že je přímo u pláže, většina hostů ležela na lehátkách právě na zahradě, což bylo příjemnějsí než na úzké, kamenité pláži, jaká je v Nidri všude. Penzion se nachází cca 1,5 km od centra Nidri, je vlastně už za letoviskem v části nazývané Perigiali, je to vpodstatě poslední budova u pláže, za ní je už jen neudržovaná, stromy porostlá oblast a následně malý přístav. Nedaleko na hlavní silnici je pekárna, maličká kavárna a malý, špatně zásobený supermarket, okolí je v této části dost neupravené, chodník podél hlavní silnice není, další obchody začínají až cca po nějakých 400 možná 500 m směrem k centru Nidri. Jedinou výhodou této polohy je klid, ale v pokojích směrem k hlavní silnici může být slyšet hluk aut a motorek. My jsme měli pokoj směrem do zahrady v prvním patře – tedy i výhled na moře, zde byl naprostý klid a hluk ze silnice slyšet nebyl. Celkově ubytování i jeho umístění hodnotím jako velmi průměrné, jedno z těch horších, které jsme kdy v Řecku měli, ale na přespání to stačilo, klid a čisto tam bylo a to je pro mě zásadní, navíc oceňuji tu příjemnou zahradu, takže relativně spokojenost a nenáročným cestovatelům hledajícím klid nebo jen ubytování na přespání mohu doporučit.

Pláž je všude v Nidri a okolí úzká, dlouhá, kamenitá, čím blíže k centru tím přelidněnější a tím méně čistá, stejně tak voda v moři. V některých úsecích majitelé ubytovacích zařízení pravděpodobně navezli na pláž písek a snažili se ji alespoň o něco rozšířit, ale o to více je tam slunečníků a lidí. Na několika místech je i možnost využití plážových sportů. Vstup do vody je v Nidri pozvolný, voda teplá, bez vln, ale dno převážně kamenité, místy tráva, slizké bahno, poblíž našeho penzionu směrem na východ i mnoho ježků ve vodě. V některých místech směrem k centru Nidri je i písčité dno – vzniklé asi opět zásahem majitelů přilehlých ubytovacích zařízení. Poblíž penzionu Perigiali byla voda čistá, zcela u břehu dokonce průzračná, ve větší hloubce už kalná, ale díky minimu lidí nebyla špinavá. V Nidri není otevřené moře a výhled je na množství ostrůvků. Celkově koupání zde se nám příliš nelíbilo a ač jsem věděla přesně do čeho jdeme a s tím vědomím jsem tuto náhradní dovolenou narychlo vybírala (původně měla být Kythira - to by samozřejmě byl naprosto „jiný level“) a snažila jsem se na tamním moři najít nějaká pozitiva, tak jinak než „rybník-kachňák“ jsem to tam nedokázala pojmenovat.

Pobyt jsme měli s polopenzí v taverně, která je v zahradě pod penzionem přímo u vody a patří majitelům. Snídaně byly vynikající, velmi bohaté a pestré, několik druhů ovoce, denně čerstvě vyrobený ovocný salát, několik druhů sladkého pečiva ať už z pekárny nebo upečeného majiteli, salám, sýr, rajčata, okurky i další zelenina, vždy něco teplého typu párečky, vaječná omeleta, vejce na tvrdo atd., atd. , cereálie, samozřejmě pravý řecký jogurt a med, marmelády, nutela, chléb, džus, káva, čaj, mléko… vše velmi chutné, čerstvé, každý den trochu jiné, majitelé doplňovali vše v průběhu celého období snídaně. Velmi nás překvapilo, že ač jsme přijeli v čase snídaně, tak nás vůbec nenapadlo, že bychom snídani dostali, protože vždy se začíná večeří a přesto nás (i všechny turnusy další) majitel hned vedl do taverny, kde byla nachystaná snídaně, což bylo velmi milé. Jediným problémem při snídaních a částečně i přes den bylo obrovské množství vos v taverně, které obtěžovaly po celou dobu jídla. Sice tam mají všude kolem různé lapače hmyzu, ale moc účinné to asi nebylo, protože vosy tam byly opravdu v enormním množství a značně drzé. Večeře byly stylem "výběr z menu" – předem jsme si vybírali na celý pobyt vždy ze dvou jídel + k tomu salát a moučník. Jídla bylo dost, něterá jídla vynikající (ryby, případně možské plody, které jsme si i občas koupili během dne třeba k obědu), zbytek jídel byl takový zvláštní, někdy trochu bez chuti, takové neřecké, „dietní“ bez koření, bez ochucení (např. musaka, kterou zbožňuji, mi zde vůbec nechutnala resp. neměla chuť žádnou) nebo některá jídla byla zvláštně ochucená (těstovinové jídlo zapečené se skořicí). Ale vysloveně nedobré to nebylo, jen takové zvláštní a chuťově zcela jiné, než jsme zvyklí z jiných taveren.

Personál byl velmi milý, všichni moc ochotní, příjemní, srdeční, cokoliv nebyl problém.

Celkový dojem z penzionu i přes některé nedostatky byl celkem pozitivní a hodnotím jej jako příjemné, poklidné ubytování, nicméně koupání a moře v Nidri (Perigiali) se nám vysloveně nelíbilo a bohužel ani celkově nás neoslovil celý ostrov Lefkada, který jsme procestovali křížem krážem, prozkoumali většinu ostatních pláží, ale (jak jsem předpokládala už před odjezdem) náš „šálek kávy“ to není.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 60%
Další hosté 14
  • Heluš
  • Kalimero
  • Kony.
  • Peťulka
  • Toula
  • b2oba
  • hrubyk
  • inža
  • jerrymungo
  • jyneká
  • kajka
  • karkulka
  • petr1342
  • Éós
Napsat recenzi

Nikos

3 recenze Alonissos » Patitiri Penzion
Ivana1 Ivana / 939x
Na RN od 07.10.04 · 16 let
Naposledy 08.09.21/09:20 · před týdnem Zobrazit profil
WiFiMelissa travel03.08.20
Příjemný penzion, čistý, prostorný, staršího typu, ale dobře udržovaný, poklidné, pohodové ubytování s krásným výhledem na moře. Majitelka příjemná, ochotná, o penzion se stará dobře. Měli jsme 3-lůžkové studio č. 7 – pokoj prostorný, dvojlůžko v obývací části hodně úzké, nízké s měkkou matrací, třetí lůžko v kuchyňské části také úzké, ale vyšší a s tvrdší matrací. Díky třetímu lůžku není v těchto typech pokoje stůl a židle (nevejde se, u dvojlůžkových pokojů je), nutno snídat či cokoliv konzumovat v posteli nebo případně na balkoně. Klasická židle na sezení zde byla jedna, navíc sloužila jako noční stolek u dvojlůžka. Skříň prostorná, ramínek celkem dostatek. Kuchyň dobře vybavená včetně ostrého nože, velkých hrnků a všeho možného – nevyužili jsme, nevařili jsme, potřebovali jsme jen varnou konvici, která zde byla, sice v našem pokoji rozbitá a tekla – majitelka ji ale na požádání ihned vyměnila za jinou. Lednice nová, čistá, dobře chladí, klimatizace starší, ale chladí dobře. Stará, malá televize je na skříni – nevyužili jsme ani nezapínali. Signál mobilu velmi slabý až žádný, špatně odcházely SMS, stejně tak volání z penzionu velmi omezené až povětšinou nemožné, bylo nutno chodit ven na kopec nad penzion a nebo opakovaně delší čas zkoušet až se náhodou podaří SMS odeslat nebo navázat na chvilku spojení, které záhy vypadlo. Naopak Wi-Fi signál velmi dobrý, internetové spojení fungovalo skvěle. Koupelna klasická řecká jako ve všech starších řeckých ubytováních, tj. sprchový kout bez závěsu, špatný odtok vody na podlaze, takže voda po sprchování všude a dlouho, prakticky žádné odvětrávání – resp. malé okénko na společnou chodbu penzionu, takže trvale vlhkost a zápach. Balkon celkem prostorný, nádherný výhled na zátoku, ale málo soukromí na posezení a povídání si, přepážky mezi balkony velmi malé, vše je slyšet a do vedlejších balkonů vidět, ráno tam praží slunce, takže příjemně posnídat na balkoně lze jen do východu slunce. Šňůra na prádlo je tam natažena, ale kolíčky jsou už staršího data a při dotyku často praskají a rozletí se na milion kousků, lépe vzít svoje vlastní. Penzion je ve svahu nad pláží, ke které vede dost schodů. Pláž i vstup do vody a dno kamenité, vhodné boty do vody, voda na začátku července byla chladnější, vstup do vody prudší, brzy hloubka, vpravo u skal krásné šnorchlování se spoustou rybiček, ježků atd. U pláže možnost se najíst v taverně či baru, lze zakoupit kávu i zmrzlinu, je tam i malý minimarket za rohem. Pláž velmi hezká na pohled, fotogenická, krásné výhledy od penzionu. Nedaleko od penzionu 2 pekárny, 2 dobře zásobené supermarkety, zelinářství, gyrosárna, lékárna a dále v Patitiri spousta obchodů, taveren, gyrosáren. Všude v Patitiri do kopce (a z kopce), všude mnoho schodů. Celkově ubytování i místo hodnotíme kladně, byli jsme spokojeni, Patitiri je zejména v okolí přístavu velmi příjemné, ostrov jako takový nás velmi mile překvapil a byli jsme nadšeni jeho krásnou přírodou a množstvím nádherných pláží. Taktéž Chora nedaleko Patitiri je velmi malebné místo s krásnými výhledy a zajímavou atmosférou.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 87%
Další hosté 25
  • Danyelka
  • Darka
  • Dusan_s
  • Haso
  • Hela.Š
  • Háňa
  • Ireon
  • Lavetka
  • Miquell
  • Nováček
  • Pavlida
  • Pesaja
  • Radecek152
  • Souvlakis
  • Vlastig
  • ZdenaK
  • barny1
  • hanament
  • hynek
  • kukacka
  • lili
  • matymaty
  • micousa
  • olík
  • typhoon
Napsat recenzi

Marina Bay

2 recenze Kefalonia » Mounda Beach » Skala Hotel
Ivana1 Ivana / 939x
Na RN od 07.10.04 · 16 let
Naposledy 08.09.21/09:20 · před týdnem Zobrazit profil
WiFiFiro tour29.12.19
Krásný, klidný hotel na dlouhé, písčité, liduprázdné, přírodní pláži, ideální pro relax a odpočinek. Pokoje jsou velmi pěkné, celkem vkusně zařízené, velice prostorné, nábytek neopotřebovaný, TV, lednice, kuchyňský kout s nádobím, rychlovarnou konvicí a vařičem, klimatizace za poplatek. Všechny pokoje mají výhled na moře a prostorný balkon či terasu, v oknech i dveřích na balkon/terasu jsou instalovány sítě proti hmyzu. Jediným mínusem byly velmi tvrdé, nepohodlné postele. Signál WI-FI v pokojích dále od hlavní budovy není, jen v jídelně, na recepci, v okolí bazénu a na terase hotelu, možná pokoje umístěné v hlavní budově jsou na tom se signálem lépe. Hotel je situován na pláži, kde přímo pod hotelem sice je několik málo slunečníků, ale jinak je pláž zcela prosta plážového servisu a každý si zde může najít své soukromé, osamocené místečko. Na východě, směrem ke Skale, pláž končí zajímavými skalisky, na druhé straně postupně přechází v pláž Kaminia, taktéž bez lidí, téměř bez slunečníků. Příjemná je i hotelová zahrada s lehátky, slunečníky i dětským koutkem pro nejmenší, menší, teplý bazén. U hotelu Marina Bay najdeme malý obchůdek se základními potravinami a smíšeným zbožím, velmi špatně zásobený. Přímo v hotelu lze zakoupit pití i nějaké to jídlo přes den, jinak žádná další možnost občerstvení na pláži není, až směrem na Kaminia Beach se nachází ve svahu taverna Anemos a pod ní, blíže pláže, Anemos bar. Nad hotelem Marina Bay, ve svahu, stojí další menší, klidný hotel Mounda Beach. Do Skaly je to cca 5 km, do Katelios na druhé straně je to také nedaleko, ale nutno autem, žádná veřejná doprava ani hotelový bus od hotelu nejezdí. Pláž, vstup do vody i dno na Mounda Beach je písčité, voda velice teplá, průzračně čistá, hodně daleko mělko. Dopoledne obvykle bez vln, odpoledne a k večeru menší vlnky, někdy větřík, vhodné i pro příznivce vodních sportů. Ideální pláž pro malé děti. Na konci pláže u skalisek najdeme vyznavače bez-plavkového koupání. Slabinou tohoto hotelu je strava. Měli jsme polopenzi a jen díky relativně bohatým (byť samozřejmě stále stejné, ale bylo celkem z čeho vybrat tak, aby si to mohl člověk každý den trochu obměnit) a celkem chuťově přijatelným snídaním dávám 3*, za večeře bych dala 2*. Sice k večeři byl výběr z menu asi 10 jídel k tomu každý měl jeden nápoj v ceně + moučník či zmrzlina atd., ale kromě salátů ta jídla byla velmi málo chutná někdy až nepoživatelná. Porce byly celkem velké, ale pro toho, kdo je zvyklý se stravovat v řeckých tavernách, byly tamní večeře obrovským zklamáním a jen horko těžko jsme vybírali něco, co by mělo nějakou přijatelnou chuť. Snad jen kdo jede do Řecka poprvé nebo se tam dosud stravoval vždy jen v hotelu, tak se mu možná strava v Marina Bay nebude zdát tak příšerná. Ideální by bylo mít v hotelu jen snídaně a na celý pobyt auto a na večeři jezdit do Skaly, Kateliosu atd., tam je spousta skvělých taveren. Kdo by si chtěl vařit sám, tak vybavení pokoje to sice umožňuje, ale opět to chce auto a nakoupit si někde v okolí, v obchůdku u hotelu nemají téměř nic. Celkově se nám v hotelu Marina Bay moc líbilo, vyhlídli jsme si toto místo už před lety, kdy jsme byli v sousední Skale a pláž Mounda Beach nám doslova učarovala, protože to je jedno z mála míst, které ještě není tolik zasaženo turismem a byli jsme mile překvapeni, že je vše opravdu stejné jako tehdy (jen přibyl jeden nový blok hotelu, který ale vůbec neruší a ani bych si toho na první pohled nevšimla). Tak úžasný klid, jako byl zde, jsme zatím nikde jinde nazažili. Naopak kdo se chce bavit, tak musí za zábavou jinam, hotel (naštěstí) žádné večerní ani denní programy nenabízí. Z hlediska polohy ideální pro výlety na východní, případně jižní či střední část Kefalonie, na západní část (poloostrov Paliki atd.) je to odsud hodně daleko a časově náročné.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 89%
Další hosté 1
  • honza67
Napsat recenzi

Aegli

Thassos » Skala Potamia » Golden Beach Apartmány/Studia
Ivana1 Ivana / 939x
Na RN od 07.10.04 · 16 let
Naposledy 08.09.21/09:20 · před týdnem Zobrazit profil
WiFiAlexandria24.08.18
Pěkná studia se nacházejí na klidném místě vzdálená cca 150-200 m od pláže. Studia, celá budova, okolí i bazén jsou velmi pečlivě udržována, majitel dělal, co bylo v jeho silách. CK měla nasmlouvané pokoje v 1. patře s výhledem buď na bazén a moře nebo na hory. Dvoulůžkové pokoje pro dva lidi byly bez problémů, pro 3. osobu na přistýlce bylo drátěné spartakiádní malé lehátko. Naštěstí pan majitel byl velice milý a pokud na tom dospělý nebo i dítě odmítlo spát, tak se snažil dát jiný pokoj s povzdechnutím, že CK to má bohužel takto nasmlouvané. Kdyby se v CK zmínili, jak vypadá přistýlka, myslím, že každý by si rád zaplatil normální pevné třetí lůžko a o přistýlce by ani neuvažoval, takto jsou zbytečné dohady první den a už tak dost vytíženému panu majiteli se jen přidělávají další starosti. Takže na druhý pokus jsme dostali jiný pokoj ve zvýšeném přízemí, kde byly 3 pevné postele, pokoj velice prostorný, blízko recepce, takže i poměrně dobrý WI-FI signál (ocení zejména pubertální a mladá generace). Vybavení pokoje naprosto klasické (skříň s ramínky, TV, klima - dobře chladící, lednička - funkční, varná konvice, vařič - nevyužili jsme, nějaké to nádobí, oceňuji velké hrnky i sklenice). V koupelně (pokoj č. 2) byla sprcha bez závěsu a velmi špatně odtékající odpad - kvanta vody na podlaze hodně dlouho. Situace s odpadem se v průběhu pobytu ještě rapidně zhoršila (voda na zemi několik hodin), takže pan majitel na naši prosbu přistoupil k jakémusi drastickému chemickému i mechanickému pročištění, což částečně pomohlo. V pokojích v 1. patře údajně s odpadem problém nebyl. Klientelu Aegli tvořily převážně severské národy, objekt nebyl plně obsazen. Aegli má krásný, čistý bazén s velmi příjemným posezením, všude klid, nikde nikdo. Okolí je upravené, příjemné, k moři kousek, nedaleko obchod s potravinami (jeden extra malý, jeden běžný, další jsou ale až podstatně dále), u pláže pak najdeme taverny. Podél 4 km pláže se nacházejí vlastně 3 letoviska přecházející jedno v druhé na jihu Skala Potamia přecházející postupně v Golden Beach (zde byl lokalizován objekt Aegli), dále se táhnoucí na sever a přecházející na úplném konci v Chrissi Ammoudia. Větší koncentrace obchodů a taveren je na jižním a severním konci, Golden Beach je místy pusté, jen rumistě, místy jen ubytovací zařízení, až blíže jihu či severu se objevují obchůdky či taverny. Celkové uspořádání letoviska je velmi chaotické, nepřehledné, byť není velké, na jihu a severu extrémě přelidněné a rušné, uprostřed - tj. Golden Beach naopak velmi klidné, kde nic tu nic, místy takové území "nikoho". Pláž dlouhá, poměrně úzká, písek, v jednom místě na konci Skala Potamia směrem ke Golden Beach kameny, dále na sever pak již jen písek, místy i širší pláž. Vstup do vody velmi pozvolný, voda čistá, teplá. Bohužel pláž je extrémě přelidněná a přecpaná slunečníky, na koncích opravdu příšerně (7 řad slunečníků ve Skale Potamia na malém prostoru), na Golden Beach se pláž nejdříve zužuje a slunečníků je méně, ale i tak jsou nahuštěné, dále směrem k severu se pláž rozšiřuje a s tím i roste množství slunečníků. V jednom místě blíže severnímu konci pláže byla i možnost vodních sportů. Poblíž pláže je i celkem velký kemp s klientelou Rumunů, Bulharů, Srbů a dalších národů bývalé Jugoslávie, dále od moře, u hlavní silnice je i několik luxusních resortů obývaných převážně Rusy. Kolem pláže parkovalo množství aut, neboť spousta výše zmíněných turistů přijela na dovolenou ze své země autem. Celkově po celém Thassosu bylo obrovské množství aut i lidí, daleko více než na jiných řeckých ostrovech.Velká většina pláží na Thassosu byla, podobně jako Golden Beach, přecpaná slunečníky a velmi přelidněna. Z dálky působí Golden Beach malebně - tyrkysová, čistá voda se zlatým pískem, v pozadí zalesněné kopce, vysoké hory, z blízka to ale kazí přelidněnost, chaotičnost a celkově divné uspořádání letoviska. S ubytováním Aegli jsme byli spokojeni, zklamáním bylo letovisko Golden Beach i celý ostrov.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 70%
Další hosté 3
  • Emilia
  • Fill
  • vilda
Napsat recenzi

Eleni

Epirus » Ammoudia Hotel
Ivana1 Ivana / 939x
Na RN od 07.10.04 · 16 let
Naposledy 08.09.21/09:20 · před týdnem Zobrazit profil
WiFiMelissa Travel08.09.17
Příjemný menší rodinný hotel s velice milými majiteli, kteří se o něj velmi dobře starají. Hotel je umístěn v okrajové části Ammoudie na velice dobrém místě; v bezprostřední blízkosti se nacházejí 2 obchůdky s potravinami a smíšeným zbožím, gyrosárna, rybí taverna, kavárna a o pár metrů dále, na nábřeží řeky Acheron, najdeme několik dalších taveren, kaváren, cukráren, obchůdek se suvenýry, poštovní schránku i bankomat. Od pláže je hotel Eleni vzdálený cca 200 m a část slunečníků a lehátek nejblíže k cestě od hotelu (růžovo-šedá a modrá lehátka) mají naprosto fantastický plážový servis. Patří k jedné z tamních kaváren, takže použití je tedy za konzumaci - z opravdu pestré nabídky v jejich letáčku si lze vybrat po celý den nejrůznější dobroty všeho druhu, které Vám přivezou až k lehátku. Hotel Eleni má velmi příjemnou venkovní jídelnu, bezbariérový vstup, výtah, velmi prostorné pokoje v přízemí či v 1. a 2. patře. Poměrně prostorné balkony jsou odděleny přepážkami z neprůhledného skla, což výrazně zvyšuje míru soukromí pro uživatele. Krásné, dobře udržované truhlíky, plné rozkvetlých pelargonií, ukazují s jakou pečlivostí se majitelé o svůj hotel starají. Pokoje mají klasické vybavení, včetně televize, ledničky, klimatizace (za poplatek 5 Euro/den) a prostorné koupelny s WC. Sprchový kout je oddělen zasouvacími dveřmi, takže odpadá tradiční problém řeckých koupelen s vodou na podlaze. Sprchový kout je ale poměrně malý, průměrně vzrostlý dospělý se tam nějak nakonec poskládá, ale pro lidi mohutnější postavy musí být poněkud nepohodlný. Ani zdejšímu hotelu se nevyhnul častý řecký problem s nízkým tlakem vody, kdy ve druhém patře jsme měli občas drobné výpadky vody. V pokoji byla celkem prostorná skříň, chybějící ramínka pan majitel ochotně dodal, postele byly široké s tvrdší, pravděpodobně pružinovou, matrací, lednice chladila, nezapáchala, televizi jsme nezkoušeli, klimatizace byla funkční, chladila jemně a citlivě, dle mě by ale mohla být výkonnější. WIFI signál na posledním pokoji v 2. patře uvnitř nebyl (v nižších patrech asi ano, nevím), ale na balkóně jsme ho chytili i u nás bez problémů. Stravování jsme měli formou polopenze: snídaně - poměrně bohatý bufet, večeře - salát, hlavní jídlo a ovoce. Večeře byly opravdu vynikající, připravované manželkou pana majitele, někdy prý i sám pan majitel vařil. Jídla obrovské porce, pokrmy v duchu zdravého stylu – řecká kuchyně, ale lehká, bez tuny oleje či jiných kalorických ingrediencí, paní majitelka vařila moderně, zdravě, spousta zeleninových jídel, ochucené spíše bylinkami než ostrým kořením, jídlo velice chutné, ale ty porce by stačily podstatně menší. Koupání v Ammoudii je moc příjemné - velmi pozvolný vstup do vody, daleko mělko, písek, čistá a hlavně extrémě teplá voda, povětšinou klidná. Pláž dlouhá v zátoce, lidí přiměřeně termínu, ale na tak velké pláži se i srpnové množství lidí rozprostřelo a byl tam klid a každý měl dostatek prostoru a soukromí pro sebe. Za skaliskem na konci pláže je i malá, zcela prázdná plážička pro ty, kteří chtějí mít naprostý klid. U pláže se mezi stromy nachází menší kemp a parkoviště, ale nic z toho neruší a neubírá na kouzlu a atmosféře místa. Na začátku pláže i celé Ammoudie ústí do moře řeka Acheron, na jejímž nábřeží si lze zakoupit výlet loďkou několik km proti proudu, případně další lodní výlety tam místní nabízejí. Ammoudia je velmi malé a extrémě klidné letovisko s několika malými hotely, apartmánovými domky či vilkami, hlavní večerní “život” se tam odehrává právě na nábřeží řeky Acheron, jinak je všude naprostý klid. K dopravě je možno využít tamní taxi nebo pronajaté auto, ale nejbližší půjčovna aut je až v Parze. Autobus do/z Ammoudie žádný nejezdí. Dovolená v Ammoudii je odpočinková, pohodová, vhodná pro ty, kteří nevyhledávají zábavu, ale klid. Hotel Eleni je skvělá volba jak pro rodiny s dětmi, tak starší generaci, stejně tak pro ty, kteří si Ammoudii zvolili coby dobrý výchozí bod k výletům do okolí, do hor atd.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 91%
Další hosté 5
  • EvaM
  • janvla
  • nmarketka
  • obsach
  • viera
Napsat recenzi

Agia Anna

3 recenze Naxos » Agia Anna Apartmány/Studia
Ivana1 Ivana / 939x
Na RN od 07.10.04 · 16 let
Naposledy 08.09.21/09:20 · před týdnem Zobrazit profil
Firo tour19.10.16
Velmi příjemné ubytování s naprosto ideální polohou, kdy se v bezprostřední blízkosti nachází pláž, obchod, gyrosárna, vynikající taverna, půjčovna vozidel, zastávka autobusu i bankomat. Ubytování představuje celkem prostorné apartmány a studia s vybavenou kuchyňkou - lednice, vařič, varná konvice, dokonce i kávovar, nějaké to nádobí (nevařili jsme, takže z větších věcí jsme nic nepostrádali), co chybělo byly, tak jako ve většině řeckých apartmánů, pořádné větší hrnky (lépe vzít s sebou) a u nás i lžičky (dokoupili jsme si v přilehlém obchodě). Klimatizace fungovala, TV taktéž, ale tu jsme nevyužili. Pozitivně nás překvapil pěkný, nový, čistý a hlavně uzavíratelný sprchový kout, celkově bylo ubytování čisté, úklid pečlivý, častá výměna povlečení a ručníků. Postel-dvojlůžko mělo sice pohodlnou matraci, ale bylo velmi úzké - takové jeden a půl lůžko s jednou společnou přikrývkou, takže každonoční přetahování a boj o ni . Naopak přistýlka byla královsky široká dokonce s možností vytažení dalšího lůžka pod ní. Ubytování je téměř na pláži, dělí ho od ní jen, přes den nepříliš frekventovaná, silnice, navíc je na konci letoviska Agia Anna, v té nejklidnější a nejhezčí části pláže, kde je jen několik málo slunečníků před ubytováním (za konzumaci v přilehlé taverně Gordona nebo za 6 Euro na den) a dále už byla prázdná pláž s krásnou zátokou pod kostelíkem a příjemnou cestou dál směrem k plážím v Place, kam lze bez problémů dojít pěšky. Lze využít k ležení i několik slunečníků přímo v zahradě u ubytování Agia Anna, taktéž v bezprostřední blízkosti se nachází taverna Gordona s vynikajícím jídlem. Pláž i dno moře je v Agia Anna písčité, pozvolný vstup do vody, nádherně čistá a průzračná voda. Jedinou vadou na kráse byla teplota vody začátkem července (pro mě velmi studená) a trvale - celých 10 dní - silný, v některé dny doslova ledový, vítr.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 90%
Další hosté 14
  • Arwen11
  • Danyelka
  • Hela.Š
  • Ireon
  • Janakol
  • Jirka8
  • Kopecek
  • MonikaV
  • Nadula
  • bayka
  • biba
  • blanka01
  • janavi
  • marmar
Napsat recenzi

Anna

4 recenze Karpathos » Lefkos Apartmány/Studia
Ivana1 Ivana / 939x
Na RN od 07.10.04 · 16 let
Naposledy 08.09.21/09:20 · před týdnem Zobrazit profil
WiFiMelissa Travel26.08.15
Celkem 8 postarších, již dost opotřebovaných studií v jednopatrové budově nacházející se vzdušnou čarou přes políčka a rumiště od nejbližší vodní hladiny cca 200 m, chůzí po cestě je to ale podstatně dál nebo alespoň pocitově se to zdá a odhaduji to na nejméně 350 m. Cesta vede po hlavní a jediné cestě v Lefkosu, dále pak vyšlapanou cestičkou mezi políčky. Cestička je neosvětlená, hlavní cesta osvětlená částečně, za nás poslední lampa nesvítila - poslední den pobytu však opraveno, nicméně vlastní světelný zdroj při návratu za tmy nutný. Studia jsou bez klimatizace, pouze jediné (studio č. 7 v 1. patře) má klimatizaci (za příplatek). V přízemí se nacházejí studia č. 1-5, číslováno od vstupu, tj. č. 5 je nejdále a je u něj celkem prostorná terasa a nejvíce stínu v podobě vzrostlých keřů. V horním patře jsou studia č. 6-8 (číslováno od vstupu). Studia mají průchozí balkony s výjimkou koncových studií, tedy č. 5 a 8. Nicméně tyto průchozí balkony nevadí a přepážky mezi balkony poskytují i tak dost soukromí. Problematický je pokoj č. 7, trvale zápach z odpadu, špatný sklon podlahy v koupelně, takže trvale vrstva vody na podlaze - riziko uklouznutí, pádu, větší výskyt plísně. Klimatizace v tomto pokoji funkční, ale při hojném používání majitelka ani pracovník úklidu nevylívá nádobu s kondenzátem, takže obyvatelé tohoto pokoje měli vodu nejen v koupelně, ale přetékal jim i ten zásobník od klimatizace. Vedlejší pokoj č. 8 bez větších problémů, drobné technické nedostatky jako uvolněná vodovodní baterie u umyvadla, stříkající všude jinde jen ne tam, kam by měla, opraveny šikovným manželem, nesvítící lampičku nad postelí a podobné detaily jsme neřešili, místo nefunkčního sporáku zde byl dvouplotýnkový vařič, čož nevadilo, stejně nám k "vaření" zcela postačila rychlovarná konvice, víc jsme nepotřebovali. Kuchyňka na řecké poměry relativně dobře vybavená, resp. vzhledem k tomu, že jsme prakticky nevařili, tak to nemohu příliš posoudit, každopádně nic, bez čeho bychom nemohli být, jsme tam nepostrádali. Studio čisté, bez zápachu, denně úklid, častá výměna ručníků i povlečení. Koupelna čistá, v tomto pokoji bez plísně, bez hmyzích návštěvníků, studia prostorná, balkony též, výhled na moře a na západ slunce. Postele příjemné s kvalitní matrací, ovšem katastrofální byla přistýlka - drátěné skládací lehátko, které neskutečně vrzalo při sebemenším pohybu našeho dítěte (8 let), takže jsme byli v noci každou chvíli vzhůru všichni. Nedovedu si představit na této přistýlce spát dospělého člověka. Každé studio má nataženou na terase/balkoně šňůru s kolíčky, což považuji za poněkud nešťastné řešení a mnohem lepší by byly sušáky, které by se tam bez problémů vešly. V přízemí mají šňůru nataženou před terasou, takže prádlo věší prakticky do křoví a loví ho mezi listím, horní patro je na tom ještě hůř, koncový pokoj číslo 8 má šňůru tak "šikovně", že pokud dole sousedi sedí na terase, tak jim písek či voda padá/kape přímo za krk, na stůl, do jídla atd., takže šňůra vpodstatě k nepoužití, vedlejší pokoj č. 7 ji má zase zataženou před průchod, takže pokud si tam pověsí něco většího nebo mokrého, tak mu skrz to procházejí sousedi z 8. Pokoj č. 6 má dlouhou šnůru vedle, na naprosto nevyužité mega-terase, při troše nepozornosti a absenci světla se lze za tmy do té šňůry s úspěchem zamotat. Jako nepříjemný problém vidím absenci klimatizace. Sice je pravdou, že na Karpathosu obvykle fučí tak, že stačí otevřít okna a udělat průvan, takže klimatizace netřeba, nicméně občas se stane, že delší čas nefouká - za celý náš pobyt (srpen 2015) se prakticky nehnul lísteček, popř. byl jen úplně nepatrný vánek, takže v noci bylo šílené vedro, vlhko, spát se téměř nedalo, byť jsme měli otevřené vše, co jen šlo. Opravdu děs, že jsem zvažovala i spaní na zemi na terase. Ani sousedi v přízemí na tom nebyli lépe a též si stěžovali na hrozné vedro v noci. V okolí studií je klid, částečně jsou ale slyšet animační programy a hudba z blízkého italského hotelu.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 67%
Další hosté 23
  • Darka
  • Evuša
  • Hannule
  • Marigaux
  • Pesaja
  • PetuleH
  • Stehelinka
  • Zdenka83
  • cesticky
  • hekal
  • heleto
  • hrdlat
  • jirka3
  • jkyselova
  • jochue
  • kalk
  • marmar
  • obsach
  • sejkora
  • simča**
  • vondrakova
  • vostrucha
  • zuzak
Napsat recenzi

Kalloudis

2 recenze Kos » Tigaki Apartmány/Studia
Ivana1 Ivana / 939x
Na RN od 07.10.04 · 16 let
Naposledy 08.09.21/09:20 · před týdnem Zobrazit profil
Firo tour08.09.14
Apartmánový komplex situovaný na hlavní třídě Tigaki - v blízkosti taverny, obchody, skvělá pekárna, větší supermarket Konstantinos, půjčovny aut, bankomat. Komplex je dobře udržovaný, všude čisto, personál milý, pokoje velice prostorné s novým zařízením, možnost klimatizace za poplatek a na recepci možno pronajmout trezor. V okolí je úžasný klid (jen kohouti intenzivně kokrhají), naprostá většina pokojů má výhled jinam než na hlavní třídu - na okolní nezastavěné plochy, na pekárnu nebo k bazénu popř. na zeleninovou zahrádku a dvorek se slepicemi majitelů. Úklid probíhá obden, výměna ručníků či prostěradel cca 2x do týdne. Pokoje se nacházejí ve třech výškových úrovních: suterén (přízemí) pod úrovní terénu, kde terasa je vlastně zapuštěna do země a dvě patra s balkony nad tím. Ubytování v patrech velmi příjemné - krásné bydlení (bydleli jsme v 1. patře s výhledem na pekárnu), pokoje umístěné v suterénu a zejména jejich "terasy" na mě nedělaly vůbec dobrý dojem. Nevýhodou tohoto ubytování je velká vzdálenost od pláže, v katalogu udávaných 450 m se v horku zdá být nekonečných a např. pro rodiny s malými dětmi, které tuto cestu absolvují se spoustou věcí k vodě a ještě několikrát za den je to docela dost vysilující. Je možno si zapůjčit kola a jezdit k vodě na nich. Pláž v Tigaki je velmi pěkná, široká s bílým, jemným pískem, navíc dostatečně prostorná, že i v plné sezóně je tam celkem klid, lidé se rozptýlí a ani zdaleka nejsou obsazeny všechny slunečníky. Část pláže nejblíže apartmánům Kalloudis je už na konci Tigaki, tam už i slunečníků a lidí ubývá, pokud se jde dále směrem na Marmari, slunečníky končí a je tam naprostý klid a poloprázdná pláž. Voda krásně čistá, teplá, jen při kraji trochu mořské trávy a řas.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 87%
Další hosté 2
  • Alexandr
  • nareta
Napsat recenzi

Esperia

5 recenzí Peloponés » Tolo Hotel
Ivana1 Ivana / 939x
Na RN od 07.10.04 · 16 let
Naposledy 08.09.21/09:20 · před týdnem Zobrazit profil
WiFiVTT05.09.14
Esperia je velice příjemný, menší, hotel, situovaný hned u pláže (50m, pláž přes ulici). Sice oficiální kategorie jsou pouhé 2*, nicméně jsme byli velmi příjemně překvapeni zejména velmi dobrou stravou, milým a pohodovým personálem, a celkovou atmosférou hotelu, v čemž hotel předčil mnohé jiné 3* hotely. Snad jen vybavení pokojů je poněkud staršího data a již dost opotřebované, matrace postelí velmi tvrdé, klimatizace by také zasloužila trochu servisní péče (u nás chladila málo, u sousedů zase až příliš bez ohledu na nastavení na ovladači) a pokud je v pokoji přistýlka (rozkládací lehátko), tak je tam velmi málo místa, ale to je problém většiny dvoulůžkových pokojů s přistýlkou v jakémkoliv hotelu. V pokoji je i lednice, trezor, vše, co je psáno v katalogu VTT, tak souhlasí. Pokoje jsou uklízeny denně, výměna ručníků a povlečení taky častá, všude v prostorách hotelu je čisto. Češi jsou ubytováni obvykle v horním patře (hotel má výtah), pod nimi bývá patro obsazováno putovními zájezdy, kdy přijede vždy zájezd turistů na jednu noc (+ večeře a snídaně) a zase odjíždí. Na přelomu června a července jsme takto zažili během 12 dní cca 3-4 zájezdy polských turistů, nevadili, nerušili, jen chvíli bylo v jídelně poněkud "husto", jak se tam všichni naráz nahrnuli, ale jinak bez problémů. Byli to lidé různého věku, rodiny s dětmi, senioři, střední věk... Během školního roku ale jsou takto ubytovávány často zájezdy studentů, což asi bývá poněkud hlučnější záležitost. Jídlo velmi dobré, stále doplňují i v pozdějších hodinách. Výběr samozřejmě odpovídá kategorii hotelu, ale o to víc nás potěšilo, že si hotel na nic nehraje a raději vždy nabízí jen několik druhů jídel, zato kvalitních, chutných a každý den jiných, než kdyby byl výběr větší, ale na úkor kvality. Vždy bylo z čeho si vybrat a vše chutnalo skvěle. Vše čerstvé, upravené, ráno kvalitní pravý řecký jogurt i med, žádné levné náhražky, které jsme, bohužel, zažili loni v jiném a o kategorii vyšším hotelu. Hotel má perfektní polohu přímo u pláže, poblíž je i obchod. Do centra Tola je to tak 15 min chůze, k přístavu na konec Tola cca půl hodiny. Pláž je u Esperie nejhezčí z celého Tola, širší, písčitá, voda úžasně teplá, čistá s velmi pozvolným vstupem do vody, převážně bez vln - vhodné pro malé děti a pro starší osoby. O víkendech je ale pláž velmi přeplněná zejména místními, kteří se tam sjíždějí ze všech stran. Nicméně na konci pláže je i prostor pro vlastní slunečník a je tam o maličko volněji. Celkově jsme byli moc spokojeni a to jak s hotelem, koupáním i s perfektními delegáty VTT.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 91%
Další hosté 5
  • Honza,sr
  • IrenaT
  • Stand
  • radka bord
  • rybča
Napsat recenzi

Tara Beach

Kefalonia » Skala Hotel
Ivana1 Ivana / 939x
Na RN od 07.10.04 · 16 let
Naposledy 08.09.21/09:20 · před týdnem Zobrazit profil
WiFiFiro26.07.13
Starší,klidný, menší rodinný hotel umístěný v hezké zahradě přímo u pláže s výhodnou polohou v bezprostřední blízkosti centra letoviska. Velmi blízko hotelu se nachází dobře vybavený obchod s potravinami, velké množství taveren, barů, pekárna, bankomat, půjčovny aut i dětské hřiště. Obchod s potravinami i hlavní třída letoviska jsou sice velmi blízko, ale do kopce, na počátku dost prudkého. Hotel má i vlastní bar, kde si lze zakoupit drobné občerstvení, pití atd. Zahrada hotelu je dobře udržovaná, zvenčí působí hotel velmi příjemným dojmem, množství nádherně kvetoucích rostlin činí hotel velmi fotogenickým. Vnitřní vybavení pokojů by ovšem zasloužilo výměnu. Pokoje jsou velmi malé (tedy ty lokalizované v zahradě - na malém prostoru je jich poměrně hodně, pokoje nad recepcí možná jsou o něco větší) s malou terasou při ubytování v přízemí popř. s malinkým balkonem v patře. Vybavení pokoje: koupelna standartní - dostačující velikosti, čistá, s vysoušečem vlasů, v pokoji kovové postele (pro menší děti ne moc vhodné) - matrace velmi tvrdé, nepohodlné, při každém otočení jsme se budili a vpodstatě se za celý pobyt pořádně nevyspali, lednice - poškrábaná, odřená, ale fungující, malá televize s několika málo řeckými programy, klimatizace v ceně zájezdu (jinak měli v ceníku za 45 Euro na týden), po vyžádání ovladače bylo možno individuálně nastavovat, ovšem jakmile se zvýšily noční venkovní teploty a klimatizovalo více hostů, vypadl jedné noci na chvíli proud a od dalšího dne majitelé nastavili na klimatizaci jakýsi automatický režim, který sice šel do určité míry odvládat individuálně, ale jen v určitém teplotním rozsahu, nicméně klima chladila a stačila a to je hlavní. Při vstupu na terasu v přízemních pokojích je dost velký a nečekaný (resp. nelogicky situovaný) schod dolů, je dobré dbát zvýšené opatrnosti. Na terase není kde sušit mokré věci - při přehození přes zábradlí či venkovní klimatizační jednotku (jak to činila většina lidí) budou ručníky, plavky atd. záhy poničené od rzi, krátkou šikmou šnůru na prádlo lze z nouze natáhnout na kratší straně terasy. Trezor není součástí pokoje, jak píší v katalogu, ale je v hlavní budově u recepce, cena za 11 dní 30 Euro. Vedle hotelu Tara Beach je dost hlučný bar u vedlejšího hotelu, pokud bylo zavřeno a měli jsme puštěnou klimatizaci, tak hudba nebyla téměř slyšitelná a nerušila, kdo však měl otevřené dveře, bylo to horší. Úklid probíhal denně, častá výměna ručníků i ložního prádla. V koupelně byly lahvičky s tekutým mýdlem (jisté velmi levné značky z jednoho diskotního řetězce), toto mýdlo bylo doplňováno tak neskutečně naředěnou směsí vody a mýdla, že to bylo až k pousmání a s mýdlem už to nemělo vůbec nic společného. Naštěstí, když personál zaregistroval, že máme mýdlo vlastní, přestal tuto ředěnou břečku zcela doplňovat, což bylo rozumné rozhodnutí. Hotel poskytuje snídaně formou rozšířené kontinentální snídaně. Složením snídaně tomuto typu stravování a 3* úrovni hotelu odpovídaly, jen na kvalitě je znát, že se majitelé snaží maximálně ušetřit: jogurt, med, marmelády, sýry i salám byly evidentně té nejnižší kvality i ceny, chutově nesrovnatelně horší než běžný tamní jogurt či med koupený v supermarketu poblíž. Med k snídani evidentně nebyl ten dražší řecký, ale levná směska medů ze zemí EU, stejně tak marmeláda atd. Cereální lupínky dost nepoživatelné, džus velmi ředěný, velmi přeslazený, čaj z konvice - nedobrý, velmi slabý, lépe s sebou vzít čajové sáčky (horká voda tam je k dispozici) a pro děti kakao s sebou (mléko je tam k dispozici, kakao ne), horká čokoláda nabízená k snídani je opět hodně přeslazená a zředěná. K snídani byly vždy vynikající rajčata a pomeranče. Klientela hotelu v červenci 2013: Angličané, Holanďané, Česi, Poláci, Rusové - rodiny s dětmi, starší i mladší páry, klidní a ukáznění. Hotel na přespání stačí, úroveň odpovídá horším 3*. Kamínková pláž hned před hotelem, nádherná, poloprázdná, voda teplá, většinou bez vln, prudší vstup do vody - méně vhodné pro děti.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 80%
Další hosté 1
  • marmar
Napsat recenzi
Athény Srážky Teplota Vítr
Dnes 08–12 Clear sky 0 mm 22° 1 m/s
12–18 Clear sky 0 mm 28° 2 m/s
18–24 Clear sky 0 mm 26° 2 m/s
Sobota, 18.09.21 00–06 Clear sky 0 mm 25° 0 m/s
06–12 Fair 0 mm 24° 0 m/s
12–18 Fair 0 mm 35° 6 m/s
18–24 Partly cloudy 0 mm 33° 6 m/s
Více předpovědi počasí
RNB
© na veškerý obsah se vztahuje autorský zákon, proto není možné cokoliv z těchto stránek kopírovat a používat k jiným komerčním účelům !