Ubytování

TYDRA · recenze ubytování

Pelagia Beach

Kythira » Agia Pelagia Apartmány/Studia
TYDRA LAĎA / muž / 7 938x
Na RN od 22.10.08 · 12 let
Naposledy 20.07.21/21:27 · 4 dny Zobrazit profil
WiFiMelissa Travel25.08.18
Pelagia Beach Studios nabízí velice příjemné ubytování, apartmány viditelně nedávno prodělaly rekonstrukci a na sezónu byly jako nové. Součástí pokoje byla klimatizace a trezor zdarma, velikost pokoje 202 lehce nadstandardní, sociální zařízení - řecká klasika, sprchový kout pro hobity, ale konečně se závěsem až do vaničky, takže voda netekla po podlaze, wc vmáčknuté v rohu s výhledem na umývadlo, větrání pouze větrákem, který se spouštěl při rozsvícení v koupelně. Kuchyňský kout vybavený základním nádobím pro dva, varná konvice, presovač na čaj, dvoukolečkový vařič. My měli výhled do atriového dvorku, to nám ale vůbec nevadilo, dvorek je vkusně stylově upraven a s posezením, pokoj 202 má posezení na miniterásce před dveřmi. Chybí šňůry na prádlo, ale pokoj je vybaven skládacím sušákem na prádlo, takže to tam aspoň nevypadalo jak v italském pavlačáku. K moři 3 minuty z kopce, dalších 5 minut na pláž a do centra všeho dění, což obnáší jednu dobře zásobovanou samošku (chleba vozí 5 minut po osmé ranní), jednu pidiprodejnu ovozel a několik málo skvělých taveren. Ideální prostředí pro ty, kteří prchají před ruchem a stresem z kraválu. Bujarý noční život v Ag. Pelagia rozhodně nehledejte.
Úklid pokoje denně (!!!), výměna ručníků a povlečení asi 3x za pobyt. Personál podniku, od majitele, jeho rodiče a konče paní uklízečkou je nadstandardně příjemný (jediné, co mě teda lezlo denně na nervy, byl pejsek paní domácí který srdnatě hájil své území proti vetřelcům, ten malý hajzlík mě šel po kotnících, kdykoli jsem šel kolem něj, hlídač jeden ostrá...). Na přivítanou nás po příjezdu posadili do recepce a hned ze startu jsme dostali meruňkový desert a štamprli medového tsipura, to aby jsme se nenudili po dobu, kdy majitel studia osobně každému předal jeho cimru.
Parkování je možné pod studiem, nebo na plácku nad ním, všichni se pohodlně vlezli.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 97%
Další hosté 16
  • BEDY
  • Bylinka65
  • Dáška
  • JitkaP
  • Lenkous
  • Verunkaa
  • Wolfi1
  • fami
  • hanament
  • hekal
  • hynek
  • jauna
  • luka
  • market23
  • niky6
  • sejkora
Napsat recenzi

Grecian Fantasia

2 recenze Rhodos » Faliraki Hotel
TYDRA LAĎA / muž / 7 938x
Na RN od 22.10.08 · 12 let
Naposledy 20.07.21/21:27 · 4 dny Zobrazit profil
WiFiAlex14.12.16
POLOHA
Vzdálenost od pláže asi 1 km, tedy 1/4 hodiny s přecházením rušné hlavní ulice. Vzdálenost od "dálnice" 100 metrů, ale nebylo to na ruchu poznat. Výhled z pokoje byl do neupraveného oraniska lemovaného křovím. Velká vzdálenost od centra a pláže byla ale vyvážena klidem na spaní, noční ruch turistického střediska k nám nedoléhal

VYBAVENOST HOTELU A POKOJE
V hotelu je bazén, ten jsme nevyužili (proč se namáčet v chloru, když je všude dostatek mořské vody. V podstatě za všechno "navíc" se tady platí. Za varnou konvici 2 éčka na den, za telku, za klimu, za trezor (25 éček + 5 éček záloha na klíč, zálohu nám samozřejmě nevrátili - asi bakšiš pro recepci...), za wifi 25 éček na 10 dnů (to ale není na Rhodosu žádná vyjímka, všichni bez rozdílu na celém ostrově wifi zpoplatňují, naopak různé taverny na plážích poskytují wifi free aby nalákali zákazníky). Wifi byla občas zdarma formou hodinového poukazu k objednanému pití na večeři, signál wifi je silný pouze u recepce a u bazénu. Garantované parkování v areálu hotelu znamená, že parkujete naproti hotelu na silnici podél plotu.
Náš pokoj byl prostorný, se třemi postelemi pro dva (asi jsme vyfasovali pokoj po někom, kdo se nedostavil), přiměřená terasa s výhledem na zmíněné oranisko, lednička a jako zlatý hřeb vařič, kterému k naprosté dokonalosti chybělo 20 cm přívodní šňůry, takže nešel zapojit do sítě. Hoteliér problém s vařením vyřešil tím, že odstranil veškeré nádobí a ve skříňce ponechal pouhé tři sklenice typu hořčičák. Koupelna velikosti dvoueurovky klasicky s hajzlíkem těsně u závěsu který nedoléhal až k vaničce, takže polovina vody byla po sprchování kolem mísy. Špunt v umývadle taky netěsnil, takže jsme plavky a propocená trika odsolovali ve dřezu, stejně neměl jiné využití. Odvětrání z wc pouze do místnosti, nebo malým okénkem do chodby, větrák se nekoná. Zásuvek dostatek. Úklid co 2 dny, výměna povlečení a ručníků 2x za 11 dnů.

STRAVA
Stravě nemáme co vytknout, snídaně klasický trojboj zpestřený ze začátku jogurtem (ten po 4 dnech z pultu zmizel a už se nevrátil...), spousta marmelád a cereálií, ledový džus, čaj, mléko, káva nebo horká voda na pytlíkový čaj. Občas byly pro zpestření minipárečky či fazolový zoft s uzeninou, ten byl docela dobrý. Večeře byly každý den jiné, nemůžeme říci, že nám něco nechutnalo, opravdu dobré, několik různých chodů, vybral si i vegetarián, polévka, olivy, tzatziky, zelenina a vždy sladká tečka na závěr. Nápoje k večeři jsou za peníze. Česky mluvící obsluha pultů a nápojů.

ZÁVĚR
Dost nepříjemné je, že musíte opustit hotelový pokoj do 12.00, bágle zasunout to takových boxů na recepci a dělej si do osmi do večera co chceš... ale mimo pokoj. Nebo si připlatit 20 éček za jiný pokoj. Ale na večeři jsme se mohli vrátit, ta byla ještě v ceně
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 57%
Další hosté 2
  • mykonos
  • tomba
Napsat recenzi

Aperanto Galazio

Ikaria » Ag. Kirikos » Therma Apartmány/Studia
TYDRA LAĎA / muž / 7 938x
Na RN od 22.10.08 · 12 let
Naposledy 20.07.21/21:27 · 4 dny Zobrazit profil
WiFi07.02.16
Levné ubytování v lázeňském centru ostrova Ikaria. Vhodné pro každého, kdo ocení levné ubytování, milé a ochotné vystupování mladé paní domácí - Elpida nám pomáhala maily i telefonicky. Koupelnička klasicky společná s hajzlíkem, kuchyňka společná pro celé patro, ale vzhledem k tomu, že tento typ ubytování využívají stejné typy cestovatelů - žádný problém.
V noci je v Thermě naprostý klid, kdo si chce trochu povyrazit, dorazí zkratkou do vedlejšího hlavního města ostrova, Ag. Kirikos, za necelou půlhodinku.
Co je ale na tomto ubytování fantastické, je možnost soukromých koupelí v horkých minerálních pramenech vyvěrajících nad apartmánem, ty jsou k dispozici pouze obyvatelům apartmánu.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 97%
Další hosté 0
  • Nikdo další
Napsat recenzi

Evelin

Samos » Pythagorion Hotel
TYDRA LAĎA / muž / 7 938x
Na RN od 22.10.08 · 12 let
Naposledy 20.07.21/21:27 · 4 dny Zobrazit profil
WiFi22.09.15
Skvělý hotel pro toho, kdo potřebuje strávit na Samosu noc či dvě po příletu - nebo naopak před odletem, hotel se totiž nachází 20 minut pomalé chůze s kufrem na kolečkách od letiště. Asi 5 minut od hotelu je supermarket, 10 minut odtud je pláž a za 1/2 hodiny chůze jste v centru Pythagoria. Součástí areálu hotelu je bazén s barem, kde si můžete kromě drinků dát i něco (i grilovaného) na zub, a to jak snídani, tak samozřejmě večerní občerstvení. Velice příjemné bylo zjištění, že součástí hotelu je i autopůjčovna, kde mají pro klienty ubytované v hotelu speciální ceny - celkem znatelné slevy i na jeden den. Personál je schopen vás ubytovat do 23 hodin v noci, slečna na recepci byla maximálně vstřícná i při telefonickém předčasném zajištění ubytování, personál celkově velice příjemný. Trochu sice v klimatizaci kvílí neustálý vítr, ale dá se to v pohodě vydržet. Postele pohodlné, spali jsme jak zabití. Platili jsme v klidu až druhý den, žádná záloha, vše bylo o vzájemné důvěře.
Přistání na ostrově Samos 2015Procházka po PythagoriuNávrat do Kokkari, 2015
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • PlážBez pláže
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 96%
Další hosté 0
  • Nikdo další
Napsat recenzi

Nionios

Lefkada » Západní pobřeží » Agios Nikitas Apartmány/Studia
TYDRA LAĎA / muž / 7 938x
Na RN od 22.10.08 · 12 let
Naposledy 20.07.21/21:27 · 4 dny Zobrazit profil
WiFiDan Tour18.12.11
Studio Nionios (čti Ňoňos) je položeno blízko příjezdového bodu do AN, takže to nemáte daleko k zaparkovanému autu a k městské pláži je to zhruba 10 minut loudavé chůze.
Studio samotné nese název podle majitele, takže je docela možné, že se už příště bude jmenovat jinak. Vybavení je velmi skromné, lednice, varná konvice a dva hrníčky na kafe s podšálky. Nečekejte žádný vařič ani sadů nádobí, ba ani talíře. My jsme s tím počítali a vezli si sebou velké plastové talíře na řecký salát a základní sadu nožů a příborů, plastové prkénko na krájení zeleniny. Sousedka z vedlejšího pokoje (Italka) šla ještě dál a přivezla si miniaturní jednokolečkový vařič.
Klimatizace na pokoji je, ovšem za příplatek. Záchod a sprcha dostačující, jen je potřeba hned po příjezdu zapnout jističem (v krabičce na zdi pokoje) bojler a po celou dobu pobytu hlídat, jestli ho majitel šetřílek nevypnul. U každého pokoje je malý balkonek s plastovým stolečkem a dvěma křesílky, tam se příjemně snídá a večeří. Bydleli jsme na pokoji č.6 s hezkým výhledem do zahrady. Dveře na balkon je potřeba při větrání zajistit tak, aby netřískaly, my na to používali dvě flašky s vodou...V pokoji jsou pouze 2 postele a noční stolíky, jinak už jen pidistolek na varnou konvici, takže budete celou dobu zakopávat o kufry a hromádky...
Celkově je vybavení úměrné tomu, co se dá od studia podobného typu očekávat a jako místo pro vyspání a výpady do okolí je opravdu dobré. Hlavně je v okolí v noci klid.
AGIOS NIKITAS - lážo, plážo…
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • PersonálBez personálu
  • Dojem
  • Spokojenost 96%
Další hosté 0
  • Nikdo další
Napsat recenzi

Dimitra II

2 recenze Samos » Kokkari Apartmány/Studia
TYDRA LAĎA / muž / 7 938x
Na RN od 22.10.08 · 12 let
Naposledy 20.07.21/21:27 · 4 dny Zobrazit profil
DANTOUR30.12.10
Apartmán je v patře rodinného domku uprostřed staré zástavby a má vynikající polohu téměř ve středu městečka, což je výborné k výpadům do okolí a všechny potřebné obchůdky a pekárna jsou po ruce. V přízemí apartmánu bydlí maminka majitele, velice milá paní upoutaná na lůžko, kterou potěší každé vaše slovo v řečtině. Na druhou stranu si díky těsné blízkosti taveren neužijete moc klidu v noci, hudbu a jásot budete slyšet až do rána. Apartmán byl uklizen denně. V oknech jsou stahovací sítě proti komárům, po celém apartmánu je dostatečný počet zásuvek. Koupelna je miniaturní, ale k dispozici je i malá sedací vana, což jistě ocení starší ročníky. Televize a klimatizace je za příplatek. Z oken je hezký výhled na obě strany, k dispozici jsou i malé balkónky, velikostí vhodné pro ne moc vzrostlé hobity...
KOKKARI, neboli cibulka.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Spokojenost 90%
Další hosté 1
  • Škrabi
Napsat recenzi

Adriolos

Korfu » Liapades Apartmány/Studia
TYDRA LAĎA / muž / 7 938x
Na RN od 22.10.08 · 12 let
Naposledy 20.07.21/21:27 · 4 dny Zobrazit profil
22.12.08
Každé podlaží studia má samostatný přístup z teras, které studio obklopují. Koupání v bazénu je zdarma, stejně tak i využívání lehátek. U bazénu je bar. Kdo hledá klid, zde ho určitě najde. Poblíž jsou samoobsluhy i taverny, poblíž jsou všechny stezky vedoucí k přírodním plážím, je odtud blízko do vesnice i k pekárně a lékárně.Vybavení apartmánu je standardní,dvě postele se stolečky, jedna skříň, křesílka. Jako mínus bych hodnotil to, že v celém pokoji byla pouze jedna zásuvka a to v kuchyňce. Personál domlouvá se anglicky a samozřejmě řecky. Výměna ložního prádla 1x, ručníků 1x, vysypávání košů 1x za dva dny, mimo neděle. Kdo v Řecku ještě nebyl, bude šokován stavem systému odpadních rour, hlavně těch od záchodu… Takže použitý papír neházet POD sebe, ale VEDLE sebe do kýblu.To ale není vada tohoto penziónu,to je řecká specialita.Shrnuto, ubytování skromné,ale na přespání bohatě stačí, prostředí příjemné a pokud se na Korfu vrátíme,, nebude pro nás problém se tady znovu ubytovat.
LIAPADES, DOVOLENÁ SNŮKorfu křížem krážem po vlastní ose
  • Pokoj
  • Poloha
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Spokojenost 90%
Další hosté 0
  • Nikdo další
Napsat recenzi
Athény Srážky Teplota Vítr
Dnes 02–06 Clear sky 0 mm 23° 3 m/s
06–12 Clear sky 0 mm 22° 3 m/s
12–18 Clear sky 0 mm 30° 5 m/s
18–24 Clear sky 0 mm 30° 5 m/s
Pondělí, 26.07.21 00–06 Clear sky 0 mm 24° 2 m/s
06–12 Clear sky 0 mm 21° 2 m/s
12–18 Clear sky 0 mm 31° 3 m/s
18–24 Clear sky 0 mm 33° 4 m/s
Více předpovědi počasí
RNB
© na veškerý obsah se vztahuje autorský zákon, proto není možné cokoliv z těchto stránek kopírovat a používat k jiným komerčním účelům !