Ubytování

tanika · recenze ubytování

Melissa Travel

Sea Breeze

4 recenze Kefalonia » Lixouri Apartmány/Studia
tanika
Tatana / 2 159xNa RN od 20.07.15 · 8 letNaposledy 12.06.24/07:48 · 2 dnyZobrazit profil
WiFiBlue Style12.09.23/10:54
Do ubytování jezdí dvě naše CK, jedna má pokoje takové, jaké nabízí v katalogu - s výhledem na moře, ve vyšších patrech s balkónem, druhá, přesto, že v katalogu nabízí tytéž pohledy, fotografie, ubytovává v souladu s popisem v přízemí (ale jde vlastně o úroveň sklepa, pod okolním terénem). Zde jsou dvě malá studia a dvě rodinná studia s palandou ve vstupní chodbičce. Samotné ubytování už lecos pamatuje, vše staré, opotřebované, matrace nepohodlné a nepadnoucí do rámu, koupelna plná vodního kamene a rzi, kuchyňka vybavená spíše na snídaně - pro každého přesně jeden talíř menší a větší, jeden příbor, sklenička na vodu, na víno, hrnek menší, větší, dále hrnec a pánev. Je i varná konvice (umístěná z nedostatku místa na stolku) a vařič, avšak téměř nefunkční, nepočítala bych s vařením. Ve studiu je koutek umístěn v zadní části za skříní, bez světla. Vzhledem k tomu, že studio má pouze dveře s mléčným sklem v horní části, i přirozeného světla je v pokoji málo. Jediné okénko je maličké, u stropu v koupelně cca 20x40 cm, těsně na úrovni terénu u zaparkovaných aut. Sousedi měli dokonce okénko vycpané balíky toaletního papíru. Protože pokoj je zapuštěný pod terénem, nedá se vyvětrat průvanem (koupelnové okénko a otevírací horní část dveří nestačí). V sezónu je třeba počítat s příplatkem za klimatizaci (pokud bude funkční...na opravu si počkáte) A ještě jednu nevýhodu ubytování mělo - vzhledem k umístění v suterénu byly pravidelně cítit odpady (některé dny opravdu hodně zapáchaly). Před vstupem je cca metrový chodník a pak cca dva metry trávníku pod zdí sousedního pozemku. Zahradní nábytek před těmito studii je staršího data, kovový, těžký a nepohodlný, jen první studio mělo novější židle. Nicméně dá se posedět na terase před domem s výhledem na moře, kde je také kolísavý signál wifi. Paní majitelka má ráda zvířata, zvláště pečuje o jedno kotě a jednoho psa, další pes a nepočítaně koček se pohybují trochu bezprizorně kolem. Trávník používají coby toaletu, je třeba dávat pozor, co si odnášíte na botách. Povrchový úklid probíhá každý den, každý třetí (cca) byly vyměněny ručníky a ložní prádlo, toaletní papír byl doplňován. Koš v kuchyni chyběl, odpad jsme vynášeli do popelnic před vchodem. Uklízečka začíná s úklidem po osmé hodině právě v suteréních pokojích, nám to nevadilo, ale pro někoho může být obtěžující. Moře u ubytování je mělké, s trávami, pláž nepříliš udržovaná. Do městečka k nejbližšímu supermarketu cca 800 metru, stejně tak na městskou pláž, na pláž Lepeda něco málo přes 1 km. Na Kefalonii jsou hezčí místa, doporučuji půjčit auto a ostrov si projet. Přesto,že recenze ubytování je poměrně kritická, dovolenou jsme si užili a na Kefalonii bychom se rádi vrátili, avšak zřejmě již do jiného ubytování.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 47%
Další hosté 16
  • BoVie
  • Martink@
  • Pavel2
  • PavelDC
  • VostepDr
  • cilf
  • fero
  • georgjirka
  • hrubyk
  • jauna
  • jouda
  • katynkaa
  • kukuraj
  • michala.n
  • simča**
  • sunjan
Napsat recenzi

Babis

2 recenze Zakynthos » Zakyntos » Kalamaki Apartmány/Studia
tanika
Tatana / 2 159xNa RN od 20.07.15 · 8 letNaposledy 12.06.24/07:48 · 2 dnyZobrazit profil
WiFiExim tours23.07.16/14:02
Plánovali jsme cestovat a poznávat ostrov, z tohoto důvodu ubytování ve studiích. Vila Babis nabízí klasické, starší studia a apartmán. Ten má sice dvě koupelny, ale nemá klasické dveře mezi pokoji, pouze drhnoucí, plastové "shrnovačky" . Ve studiích vše tak trochu v původním stavu,ale funkční. Každý pokoj dvě klasické, vcelku pohodlné postele (tedy ne řecké dvoulůžko 1,4 m široké),toaletní stolek, noční stolek, vestavěné skříně - hodně věšáků.Kuchyňka jednoplotýnkový vařič s malou plotýnkou na džezvu, varná konvice.Jeden větší hrnec, jeden menší, hrnečky na kávu/čaj, skleničky, talíře. Počet nádobí ale neodpovídá počtu ubytovaných - v apartmánu jedna kávová lžička, jen tři hluboké talíře.Ale poradili jsme si.Dva ostré nože, prkénko, naběračka.Na malé vaření dostačující. Jar a houbičku ale sebou. Prostorná terasa se sušákem, nábytkem, výhled do udržované zahrady. Klidné místo, v sobotu v hotelu naproti anim. program, ale nepůsobilo to nadměrně rušivě, cesta kolem studií klidná, téměř bez automobilů. Kdo má citlivější spaní, nebo při teplejším počasí možnost klimatizace. Problém je, že vytékající zkondenz. voda z horního patra teče přímo na spodní terasu, kde je pak nebezpečně kluzko. Úklid dvakrát týdně, včetně výměny ručníků, ložního prádla, doplnění tekut. mýdla, rovněž toal. papír v dostatečném množství. Před studii kontejner, odpad jsme si vynášeli i sami, rovněž k dispozici mopy, smeták. Před studii sprcha na zahradě, kde se dá opláchnout od písku. Domácí nepůsobili až tak vstřícně a přátelsky, jak jsme možná z Řecka zvyklí. Paní hovoří anglicky.Ráno, k večeru poposedávali s rodinou pod slunečníkem na zahradě, ta je sice prostorná i s nataženou sítí na tenis, ale nevyužili jsme.Na bazén jsme párkát zašli do hotelu naproti, jinak hodně cestovali. Doporučuji půjčit auto/motorku a ostrov projet. V den odletu na zavazadla jen prostor pod schody se špinavým prádlem a k dispozici slunečník se značně zašlým nábytkem, trocha péče by neškodila. Wifi připojení fungovalo do velkého větru bez problémů, potom výpadek, ale na konci pobytu opraveno. Na pláž cca 250 m, přímo na konci cesty pláž se slunečníky a lehátky, je možno projít oběma směry na pláže téměř poloprázdné. Do městečka také cca 250 m, to je hodně "turisticky průmyslové", pravou atmosféru najdete spíše ve vnitrozemí.
Kalamaki od 08.07.16 do 22.07.16
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 57%
Další hosté 4
  • Kač
  • Liduš
  • sokolnice
  • soukal
Napsat recenzi

Servos

7 recenzí Korfu » Barbati Apartmány/Studia
tanika
Tatana / 2 159xNa RN od 20.07.15 · 8 letNaposledy 12.06.24/07:48 · 2 dnyZobrazit profil
WiFiExim Tours11.08.15/09:48
Krásná dovolená..Ubytování je starší,udržované,od II.dne jsme byli v apartmánu – kuchyňka v chodbičce,dvouvařič,příbory,hrnky,skleničky dle počtu ubytovaných,nechyběl nůž na chleba,prkénko,naběračka,sítko,odkapávač.Talířů více než počet ubytovaných,hrnec větší a menší,pánev.Chyběly misky na jogurt(používali jsme hrnky,pak nebylo do čeho uvařit kávu,čaj).Varná konvice staršího typu,bez podstavce,s krátkou šňůrou–vařili jsme na zemi.Lednička novější, tichá, v kuchyňce rovněž vývod klimatizace,bohužel nestíhala vychladit oba pokoje – apartmán pod rozpálenu střechou,ale použití nebylo omezeno přítomností v apartmánu, mohla být puštěna i přes den.Na vých. pobřeží je dusno, bez větru, který by ochlazoval vzduch.Dva pokoje,v jednom skříň s věšáky,poličkami,šuplíky,trezorem zdarma.Skříňka se zrcadly a šuplíky v obou pokojích,noční stolky rovněž,v kuchyni ještě jedna vestavěná skříň a odkládací stolek.Koupelna s WC s oknem – přívod denního světla, větrání, sprcha bez závěsu,občas voda protékala při sprchování až do chodby,mop a kbelík k dispozici.Výhled z balkonu krásný na celou zátoku,ráno již pálilo sluníčko naplno, odpoledne byl již ve stínu a bylo příjemné na něm posedět. Nábytek 4 křesílka – umělý ratan, 4 starší plastové židličky, stůl – na snídani jsme občas dávali dovnitř kvůli slunci, v pohodě jsme se vešli.Po příjezdu jsme byli nuceni strávit zbytek noci a další den v přízemním studiu -tři pevná lůžka s přistýlkou ( značně proleželou), v kuchyňce plíseň a nedostatečně vybavená nádobím, koupelna prostornější než v apartmánu. Toto studio je umístěno v přízemí, má jen malou terasku /balkonek/ s výhledem na příjezdovou cestu (bez soukromí – každý prochází kolem) a pod ním i pod jeho okny parkují auta. Myslím,že pokud bychom zůstali v něm, tak dobrý dojem z dovolené bychom neměli.Působilo spíše jako nouzové ubytování.
Bazén byl k dispozici celý den bez omezení, lehátka, slunečníky dostatek, každé ráno pan Janis čistil.WIFI připojení k internetu často vypadávalo, nejsilnější signál byl u bazénu.Komáry jsme za celých 14 dnů pobytu potkali 2 kusy.Stravovali jsme se sami, ocenili jsme supermarket hned u vjezdu do areálu, koupili jsme vše potřebné,každé ráno čerstvý chléb (1 EUR, ovoce –nektarinky, broskve 2,2 EUR, rajčata, papriky 1,90 EUR, brambory 1,9 EUR, špagety 0,70 eur, marmeláda menší sklenička 1-1,2 EUR, 4ks croissantů,čokoládové nebo jablečné šátečky 1,7 Evelký (obří) čokoládový croissant 1,5 eur, víno 5-6 EUR 1,5 l, džus 1,8 EUR, jogurt 500 g 2,8 EUR, mléko 1l 2,2 EUR, šunka krůtí nebo salám typ Herkules 2,4 EUR /100 g) Další obchody v centru(Harrisův supermarket, kde jsme nakupovali před lety je již uzavřen,rovněž obchod směrem na Glyfu).V centru i pekárna. Nejlepší zeleninu a levnější jogurt (1kg za 3,3 EUR) jsme kupovali při cestování nad Pyrgi.Večeře je možno buď v taverně přímo u Janise s jeho milým přístupem, příp.na hlavní pláži i při silnici je jich několik.Uklízí se co dva, tři dny,k dispozici ručníky i osušky, prádlo mění 1x za týden (v polovině pobytu), toaletní papír jsme si i dokupovali, rovněž nebyl k dispozci jar, houbička, šńůra na prádlo – řecká klasika, nic co by vadilo, s úklidem spokojenost.Ač v Barbati od minula přibyly další ubytování,pláže zaplněné nebyly (nostalgicky jsme vzpomínali, jak jsme na hlavní pláži leželi ve stínů olivovníků – dnes za zídkami soukromých vil a hotelů), ale i na ní se daly najít téměř prázdná místa.Chodili jsme více na pláž hned pod příjezdovou silnicí (po schodech) nebo na další pláže vlevo – tam jsme bývali většinou sami – jediná nevýhoda–kolem 16 hod. je již stín.
Doporučuji půjčení auta a zajet se podívat i na jiné pláže, památky, zajímavosti – líbilo se nám západní pobřeží ostrova od severu až po jih, celý severovýchod, vnitrozemí.. Mapy z autopůjčoven jen orientační, od minula máme mapu od Freytagu a moc změn jsme nezaznamenali.Velice dobré tipy a čtení o ostrově v průvodci od Ostrovanky a hodně informací jsme čerpali zde z webu.Rádi se do Barbati vrátíme.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 100%
Další hosté 18
  • Blizenka77
  • Bruno
  • DELFINEK
  • Hana07
  • Lucie
  • Nawra
  • RomanaM
  • Sari67
  • Umbrella
  • adlenka
  • admin
  • bayka
  • katdud
  • lopatkova
  • martinkas
  • sarik.7
  • sněhulík
  • spider66
Napsat recenzi
Athény Teplota Srážky Vítr
Dnes 06:0028°0 mm4 m/s
Dnes 07:0031°0 mm5 m/s
Dnes 12:0035°0 mm7 m/s
Dnes 18:0027°0 mm5 m/s
Zítra 00:0023°0 mm3 m/s
Zítra 06:0027°0 mm3 m/s
Zítra 12:0031°0 mm6 m/s
Zítra 18:0026°0 mm5 m/s

Norwegian Meteorological Institute and NRK YR.no

Kompletní předpověď
Na veškerý obsah se vztahuje autorský zákon, proto není možné cokoliv z těchto stránek kopírovat a používat k jiným komerčním účelům!