Ubytování

Esperia

Esperia

Peloponés » Tolo Hotel
rybča Lenka / žena / 126x
Na RN od 27.06.07 · 14 let
Naposledy 19.07.19/14:05 · 2 roky Zobrazit profil
WiFiVTT22.07.15
Pokoje jsou dobře vybavené - trezor, klimatizace, lednička, wifi v ceně. Pokud by pro někoho bylo důležité mít zpravodajské informace, tak v TV program ČT 24 (já to tedy zjistila až poslední den, televizi na dovče vypouštím ). Jako jediné negativum bych viděla zapáchající odpad v koupelně, ale tak jsme prostě zavřely dveře a neřešily to. Matrace na postelích jsou opravdu dost tvrdé, což mi ale výrazněji nevadilo. Jídlo bylo velice chutné, snídaně každý den úplně stejné, o jejich složení už zde informace jsou, u večeří stejná zelenina, teplá jídla se obměňovala, sice nebyl velký výběr, vždy jen jeden druh masa, ale vše bylo velice dobře ochucené a chutnalo nám + maso se střídalo (kuře-bylo to poprvé, co mi na dovče chutnalo, vepřové, skopové, hovězí, srnčí, bažant, králík, ryba, mleté), pak dvě přílohy (hranolky, rýže, brambory, kaše, těstoviny a k nim rajčatová omáčka), pak něco zapečeného a také dušená zelenina na různý způsob. Bylo to opravdu výborné, jen mi hodně chybělo víc ovoce (u snídaní i večeře). A u veřeře jsme dostávaly džbánek vody zdarma! Moc se mi také líbil přístup personálu v jídelně, připadaly jsme si opravdu vítané, hodnotila bych je deseti hvězdičkami! Pláž byla krásná (bohužel v písku občas odpadky) a moře nádherné (teplé, čisté - odpoledne občas trávy když byly vlny, mělké), ideální pro děti, což bylo také vidět, dětí zde mnoho, bylo zde i hodně Řeků a obzvlášť o víkendu byla pláž hodně zaplněná. Nám to ale nějak výrazně nevadilo. Cena za 2 lehátka, slunečník a lavor na opláchnutí nohou byla 7 euro. Z hotelu na pláž to je jen kousíček a pláž je velká, takže jsou zde i místa pro vlastní slunečníky, každý si tak může vybrat, co mu vyhovuje. Okolí hotelu se nám také líbilo, prostě skvělá dovča!
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 94%
Další hosté 5
  • Honza,sr
  • IrenaT
  • Ivana1
  • Stand
  • radka bord
Napsat recenzi

Esperia

Peloponés » Argolida » Tolo Hotel
IrenaT Irena / žena / 1 345x
Na RN od 05.09.13 · 8 let
Naposledy 30.06.21/20:52 · 2 měsíce Zobrazit profil
WiFiVTT23.06.15
Vybavení pokoje bylo dobré, kvalitní postele (nevrzavé) i matrace (když se druhý vedle vás otočí, nezhoupne se s vámi a nevzbudí vás to). Součástí pokoje je i fén, ale ten jsme nevyužívali, takže nevím, jestli fungoval. Sprchový kout dostatečně velký na pohodlné osprchování, zvýšený okraj sprchového koutu, takže jsme neměli vodu po celé koupelně. V Esperii jsou odpadní trubky normální, takže toaletní papír se může házet do záchodu. Úklid pokoje denně (vytření, vynesení koše), 3x za pobyt měnili prostěradla a ručníky a osušky. Personál vstřícný, ochotný a usměvavý. Snídaně bohaté na výběr (menší croissanty, mini párečky, vejce natvrdo, nakrájená zelenina - paprika, rajče, okurek, mini máslíčka, mini margarínky, mini marmeládky, mini nutela, hustý řecký jogurt, med a další dva druhy marmelády ve větších nádobách, cornfleky, dva druhy džusu, pečivo vždy čerstvé, velké sušenky, třená buchta nakrájená na plátky, káva, mléko, horká voda a čajové pytlíky). Večeře byly dostačující (vždy bylo nějaké maso - kuře, mleté maso, pečené maso, ryba, smažené kalamáry, těstoviny, omáčka na těstoviny, hranolky, pečivo, 3 druhy zeleninového salátu - zelný s mrkví, řecký, hlávkový a ledový salát, střídala se rýže, musaka, plněné vinné listy, dušená zelenina v rajské omáčce, pastitzio, nakrájená pizza na čtverečky. Jako zákusek bylo buď ovoce, meloun nebo čerstvě upečená buchta. Džbánek vody k večeři byl zdarma. Bar u bazénu otevíral po 11 hodině dopoledne, koktejly za 6 euro, nealko za 2 eura, frapé za 2,50 euro, rozlévané víno půllitrový džbánek dobrého suchého červeného za 2,50 euro. V baru u bazénu byla možnost dát si řecký salát, rozpečené bagety se slaninou, klobásou a zeleninou, jakou jste si přáli. Souvlaki a další maso se dalo objednat až od 13 hod. Bazén byl čistý, velikost ideální i na plavání. Hotel je kousíček od pláže, jen přejdete silnici, je tam přechod Pláž je písčitá, dostatečně velká, část je se slunečníky a lehátky, část bez slunečníků a lehátek. Jsou tam sprchy a převlékárny. Vstup do moře je pozvolný, voda je čistá. Na pláži je půjčovna šlapadel.
Tolo a výlet po památkách Argolidy v červnu 2015
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 97%
Další hosté 5
  • Honza,sr
  • Ivana1
  • Stand
  • radka bord
  • rybča
Napsat recenzi

Esperia

Peloponés » Tolo Hotel
Ivana1 Ivana / 939x
Na RN od 07.10.04 · 16 let
Naposledy 08.09.21/09:20 · 2 týdny Zobrazit profil
WiFiVTT05.09.14
Esperia je velice příjemný, menší, hotel, situovaný hned u pláže (50m, pláž přes ulici). Sice oficiální kategorie jsou pouhé 2*, nicméně jsme byli velmi příjemně překvapeni zejména velmi dobrou stravou, milým a pohodovým personálem, a celkovou atmosférou hotelu, v čemž hotel předčil mnohé jiné 3* hotely. Snad jen vybavení pokojů je poněkud staršího data a již dost opotřebované, matrace postelí velmi tvrdé, klimatizace by také zasloužila trochu servisní péče (u nás chladila málo, u sousedů zase až příliš bez ohledu na nastavení na ovladači) a pokud je v pokoji přistýlka (rozkládací lehátko), tak je tam velmi málo místa, ale to je problém většiny dvoulůžkových pokojů s přistýlkou v jakémkoliv hotelu. V pokoji je i lednice, trezor, vše, co je psáno v katalogu VTT, tak souhlasí. Pokoje jsou uklízeny denně, výměna ručníků a povlečení taky častá, všude v prostorách hotelu je čisto. Češi jsou ubytováni obvykle v horním patře (hotel má výtah), pod nimi bývá patro obsazováno putovními zájezdy, kdy přijede vždy zájezd turistů na jednu noc (+ večeře a snídaně) a zase odjíždí. Na přelomu června a července jsme takto zažili během 12 dní cca 3-4 zájezdy polských turistů, nevadili, nerušili, jen chvíli bylo v jídelně poněkud "husto", jak se tam všichni naráz nahrnuli, ale jinak bez problémů. Byli to lidé různého věku, rodiny s dětmi, senioři, střední věk... Během školního roku ale jsou takto ubytovávány často zájezdy studentů, což asi bývá poněkud hlučnější záležitost. Jídlo velmi dobré, stále doplňují i v pozdějších hodinách. Výběr samozřejmě odpovídá kategorii hotelu, ale o to víc nás potěšilo, že si hotel na nic nehraje a raději vždy nabízí jen několik druhů jídel, zato kvalitních, chutných a každý den jiných, než kdyby byl výběr větší, ale na úkor kvality. Vždy bylo z čeho si vybrat a vše chutnalo skvěle. Vše čerstvé, upravené, ráno kvalitní pravý řecký jogurt i med, žádné levné náhražky, které jsme, bohužel, zažili loni v jiném a o kategorii vyšším hotelu. Hotel má perfektní polohu přímo u pláže, poblíž je i obchod. Do centra Tola je to tak 15 min chůze, k přístavu na konec Tola cca půl hodiny. Pláž je u Esperie nejhezčí z celého Tola, širší, písčitá, voda úžasně teplá, čistá s velmi pozvolným vstupem do vody, převážně bez vln - vhodné pro malé děti a pro starší osoby. O víkendech je ale pláž velmi přeplněná zejména místními, kteří se tam sjíždějí ze všech stran. Nicméně na konci pláže je i prostor pro vlastní slunečník a je tam o maličko volněji. Celkově jsme byli moc spokojeni a to jak s hotelem, koupáním i s perfektními delegáty VTT.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 91%
Další hosté 5
  • Honza,sr
  • IrenaT
  • Stand
  • radka bord
  • rybča
Napsat recenzi

Esperia

Peloponés » Argolský záliv » Tolo Hotel
Honza,sr J.S. / 1 098x
Na RN od 07.10.04 · 16 let
Naposledy 07.09.21/16:06 · 2 týdny Zobrazit profil
WiFiVTT04.01.13
Hotel Esperia je situován na okraji městečka Tolo, jen přes silnici od pláže, resp.té části dlouhé písečné pláže, která je v daném místě opravdu příjemně široká, na rozdíl od vzdálenějších částí podél vnitřního města, které jsou úzké. Pláž i v září relativně čistá, pozvolný vstup do teplého moře. Několik metrů od hotelu je zastávka autobusu MHD (Tolo-Nafplio ) a supermarket. Další obchody, taverny jsou v dosahu několika minut chůze, malý přístav je na opačném konci města - vzdálen asi 1,5 km. U hotelu je bazén se slunečníky, lehátky a bufetem. Personál je příjemný, ochotný, úklid je každodenní, výměna ložního prádla cca po 3 dnech, ručníků častěji. Výhodou je ( již v ceně) trezor, lednička, klimatizace, WiFi a v neposlední řadě standardní WC (netřeba odhazovat papíry do koše). Jídlo je kvalitní, neomezené množství, nicméně zejména u večeří dost malý výběr masa i příloh (2,max 3 druhy),např.tzatziky jen 1x za 10 dní, což ale zřejmě odpovídá poměrně výhodné ceně pobytu. V noci v září relativní klid s nezbytnými výjimkami (krátké pobyty studentů ap.) Do sousedního hotelu Ritsa lze zajít na slušné polední menu. Velmi dobrá péče je ze strany delegátů CK. S pobytem jsem byl spokojen a nakonec jsem se rozhodl jej zopakovat i letos. Detaily pobytu zpracovány ve videogalerii.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 83%
Další hosté 5
  • IrenaT
  • Ivana1
  • Stand
  • radka bord
  • rybča
Napsat recenzi

Esperia

Peloponés » Pelopones » Tolo Hotel
radka bord Radka / 1x
Na RN od 01.08.09 · 12 let
Naposledy 09.09.12/21:36 · 9 let Zobrazit profil
01.08.09
Hotel Esperia je hotel bez středomořského "puncu" (dobře to vystihla jedna ze spoluúčastnic zájezdu: je to taková budova). Hotel je hned u hlavní ulice, ale hluk večer ano ráno stejně nevnímáte, protože máte zavřené dveře na balkon kvůli klimatizaci (která je v ceně a bez které byste se opravdu nevyspali). U hotelu je bazén, velmi udržovaný, a bar s obsluhující dívkou, která neumí ano slovo jinak než řecky. Nenáročnou objednávku piva ale zvládne (a ještě ho serviruje do nachlazenych sklenic), s komplikovanější objednávkou řeckého salátu už má problém. Hotel i pokoje jsou velmi čisté, každodeně se uklízí a mění povlečení, příjemné je, že na toaletách se nemusí papír odhazovat do koše, ale tam, kam jsme zvyklí v Čechách. Velkým mínusem je, že pokoje jsou hrozně, ale opravdu hrozně malé. My jsme byli 4 (2 dospělí a 2 děti 8 a 10 let), byly nám dány 2 přistýlky a v pokoji tím pádem nebylo hnutí, a to doslova. Pokoje jsou fádní, bez nápadu, málo nebo téměř žádný úložný prostor.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Spokojenost 44%
Další hosté 5
  • Honza,sr
  • IrenaT
  • Ivana1
  • Stand
  • rybča
Napsat recenzi
Peloponés Srážky Teplota Vítr
Dnes 13–18 Clear sky 0 mm 25° 4 m/s
18–24 Partly cloudy 0 mm 25° 2 m/s
Středa, 29.09.21 00–06 Clear sky 0 mm 23° 1 m/s
06–12 Clear sky 0 mm 20° 2 m/s
12–18 Clear sky 0 mm 26° 3 m/s
18–24 Partly cloudy <1 mm 24° 2 m/s
Více předpovědi počasí
RNB
© na veškerý obsah se vztahuje autorský zákon, proto není možné cokoliv z těchto stránek kopírovat a používat k jiným komerčním účelům !