Ubytování

Achlia

Melissa Travel

Achlia

Kréta » Achlia Apartmány/Studia
Luciška Lucie / žena / 32x
Na RN od 13.09.16 · 5 let
Naposledy 22.07.22/16:46 · 2 týdny Zobrazit profil
Zakynthos » Vassilikos » 18.09.22 za 37 dní
WiFi27.06.19
Krétu a "vesnici" Achlia se stejnojmenným ubytováním jsme navštívili v září roku 2018. Ubytování bylo dostačující. Pro mě poněkud náročný výstup do nejvyššího studia, odkud byl krásný výhled na moře i pevninu. Ocenila jsem snahu majitelky nabídnout nám jiný pokoj, když si všimla mého "nadšení" z výstupu do "Orlího hnízda", ale nabídku jsme nevyužili. Kupodivu i tam nahoře fungovalo wi-fi připojení dostatečně uspokojivě, že jsme mohli na tabletu kouknout na film při svíčkách a vínu. Ubytování bylo skromné, taková ta garsonka s WC a sprchovým koutem. Kuchyňský kout, pár skříněk, něco málo nádobí, tak akorát pro dva, šálky na kávu malinké, tak jsme si každý koupili větší hrnek na kávu, zároveň jako suvenýr. Nechyběla malá lednice, rychlovarná konvice a malá trouba a dvouplotýnkový vařič v jednom. Jediné, co mi opravdu vadilo, byla zděná postel. Na šířku měla sotva 150 cm, tak jsme se tam dva celkem složitě skládali. Jinak televize a klimatizace zdarma. Personál byl ochotný, úklid vzorný, bazén jsme vyzkoušeli jen asi dvakrát, protože jsme přijeli hlavně kvůli moři. Hlavní pláž je pěkná, neurazí, ale ani nenadchne. Pokud toužíte po soukromí, stačí požádat majitelku hotelu a ochotně vám ukáže cestu na malou skrytou plážičku. Většinou tam téměř nikdo není.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 77%
Další hosté 8
  • Dejna100
  • Giannino
  • Kopecek
  • Macca
  • hesina
  • ornella
  • vostrucha
  • zoptik
Napsat recenzi

Achlia

Kréta » Jihovýchod » Achlia Apartmány/Studia
vostrucha Jana / 4 902x
Na RN od 20.10.09 · 12 let
Naposledy Včera 21:27 · 9 hod. Zobrazit profil
Syros » Azolimnos » 06.09.22 za 25 dní
WiFiAeolus25.01.16
Achlia je naše nejoblíbenější místo v Řecku, na které se letos vracíme již potřetí.
Achlia snad ani není letovisko, je to spíš několik apartmánových domů, 1 obchod a 2 taverny. Vlastně tam ani není kam vyrazit, nějaké večerní procházky po promenádě, obchůdky .... to ne, za tím se musí zajet jinam - třeba do nedalekého Makrigialosu nebo Ierapetry. V kopcích jsou roztroušeny domky, zahrádky, apartmány ... ideální na krátkou procházku s hezkými výhledy, ale zábavu a noční život zde nehledejte.
Ubytování je v kouzelném prostředí plném zeleně a květin, udržovaný komplex s bazénem, krásný výhled na moře, božský klid a velmi příjemní majitelé. Do našeho hnízdečka jsme sice šlapali 77 schodů, ale ty výhledy pak stály za to .
Ač jsme byli dva, pokaždé jsme byli ubytováni v apartmánu, což je velká obyvatelná kuchyň s pohovkou a jedním lůžkem, samostatná ložnice s dvoulůžkem, balkon s výhledem na moře. Vybavení kuchyňky pro nás bylo naprosto dostačující: el.trouba + dvouplotýnkový vařič, kávovar, rychlovarná konvice.
Úklid byl častý a důkladný, k dispozici byly utěrky, mycí prostředek na nádobí.
Pláže přímo v Achlii jsou 2, obě moc hezké. Jedna je s plážovým servisem a tavernou, druhá je trošku hůře dostupná, zato jsme na ni většinou byli sami a užívali si volnosti, soukromí.
Přímo před ubytováním je zastávka autobusu směr Ierapetra nebo obráceně Makrigialos.
Pro nás Achlia nemá chybičku a moc se těšíme, až se vrátíme.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 97%
Další hosté 8
  • Dejna100
  • Giannino
  • Kopecek
  • Luciška
  • Macca
  • hesina
  • ornella
  • zoptik
Napsat recenzi

Achlia

Kréta » Achlia Apartmány/Studia
Dejna100 Dana / 2 871x
Na RN od 21.07.08 · 14 let
Naposledy 07.02.22/12:44 · 6 měsíců Zobrazit profil
Kefalonia » Karavados » 01.09.22 za 20 dní
WiFiAeolus04.03.13
Moc se nám tam líbilo,soukromí,klid,pravidelný úklid,vybavení kuchyně dostačující.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 87%
Další hosté 8
  • Giannino
  • Kopecek
  • Luciška
  • Macca
  • hesina
  • ornella
  • vostrucha
  • zoptik
Napsat recenzi

Achlia

Kréta » Jižní Kréta » Achlia Apartmány/Studia
zoptik Mirka / žena / 26x
Na RN od 18.08.08 · 13 let
Naposledy 09.09.12/21:36 · 9 let Zobrazit profil
Aeolus24.08.08
Sice jsme to měli na pokoj 88 schodů, ale posezení na balkóně, krásný výhled na moře a klid to zlepšilo. Byli jsme tam na začátku června, bylo vidět, že se to tam teprve probouzí. Obchod byl daleko, ale základ se tam dal koupit. Taverny byli bliž. 2 přímo na pláži. Ta přes silnici byla lepší. Za obchodem (obchod asi pulka) byla další pěkná pláž a tam příjemná taverna. Zeleninu si pěstovali na zahrádce před stolky, takže člověk věděl z čeho je salát. Moře bylo krásně čistý a ani jeden den jsme neměli větrno nebo velké vlny. Vstup moc pozvolný nebyl.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Spokojenost 90%
Další hosté 8
  • Dejna100
  • Giannino
  • Kopecek
  • Luciška
  • Macca
  • hesina
  • ornella
  • vostrucha
Napsat recenzi
Kréta Srážky Teplota Vítr
Více předpovědí počasí
© na veškerý obsah se vztahuje autorský zákon, proto není možné cokoliv z těchto stránek kopírovat a používat k jiným komerčním účelům !